Site stats

Servicii 100% online de modificare sediu social / profesional

100% online în toate județele din România. Fără notar. Fără deplasări inutile.


Ce înseamnă modificarea sediului social sau profesional?

      Modificarea sediului social sau sediul profesional este procesul prin care o companie își schimbă adresa înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sau la alte autorități competente. 

Acest proces este necesar dacă:

- o afacere se mută într-un alt oraș sau într-o altă zonă geografică

- se schimbă proprietatea sau compania își schimbă forma legală.

- dorești să obțineți anumite autorizații sau licențe

- dorești să fii eligibil pentru anumite contracte sau proiecte

În ce situații este necesară modificarea sediului social?

Există mai multe situații în care ar putea fi necesar să schimbi sediul social. Acestea includ:

  • Compania ta crește și are nevoie de mai mult spațiu pentru a-și desfășura activitatea;

  • Sediul actual nu mai este potrivit din punct de vedere geografic sau logistic;

  • Dorești să îți extinzi afacerea într-un alt oraș sau țară;

  • Schimbarea sediului social poate fi parte a unui plan de reorganizare a companiei;

  • Dacă compania ta este închiriată, contractul poate expira și va trebui să găsești un nou sediu.

Ce trebuie să știi înainte de modificarea sediului social?

Reglementările legale

Înainte de a muta sediul social, este important să verificați reglementările legale care trebuie respectate. Acestea pot varia în funcție de locație și pot include o serie de cerințe legale, cum ar fi obținerea autorizațiilor și aprobărilor necesare de la autoritățile locale sau statutare. De asemenea, este important să verificați dacă compania dvs. trebuie să-și îndeplinească obligațiile fiscale sau să prezinte documente suplimentare.

Implicații fiscale

Mutarea sediului social poate avea implicații fiscale semnificative. În funcție de jurisdicția în care compania este înregistrată, ar putea fi implicate taxe de înregistrare sau alte taxe legate de mutarea sediului social. De asemenea, ar putea fi necesar să actualizați informațiile dvs. fiscale și să obțineți o nouă identitate fiscală.

Implicații asupra angajaților

Mutarea sediului social poate avea, de asemenea, implicații asupra angajaților companiei dvs. Aceștia ar putea fi nevoiți să se deplaseze în altă zonă geografică sau ar putea fi nevoiți să se adapteze la o nouă cultură de lucru. Este important să comunicați cu atenție cu angajații dvs. și să le oferiți asistență în procesul de mutare.

Costurile implicate

Mutarea sediului social poate fi costisitoare. Costurile pot varia în funcție de locație, mărimea companiei și alte factori. Este important să calculați cu atenție toate costurile implicate și să decideți dacă mutarea sediului social este o decizie financiară viabilă.

Comandaţi serviciile noastre pentru înregistrarea mentiunilor la O.N.R.C.

Completaţi formularul şi vă vom contacta în cel mai scurt timp posibil.

          Conform art. 92 alin. (1) lit. g din Codul de Procedură Fiscală, entitatea este declarată inactivă fiscal dacă se află în situația în care durata utilizării spațiului cu destinația de sediu social este expirată. Inactivitatea fiscală înseamnă prohibiția activității economice pâna la rezolvarea situației care a dus la această inactivitate și totodată se înscrie în cazierul fiscal.

Cum te poate ajuta MBV Consult în procesul de modificare al sediului social sau profesional:

      MBV Consult este o companie specializată în servicii de consultanță pentru afaceri, care vă poate ajuta în procesul de mutare a sediului social. Echipa noastră de experți vă poate oferi asistență în pregătirea tuturor documentelor necesare pentru modificarea sediului social, inclusiv hotărârea AGA, actul constitutiv al companiei actualizat, cererea de înregistrare la Registrul Comerțului și declarația pe propria răspundere.

      Lucrăm cu clienți din diferite domenii și suntem pregătiți să vă oferim soluții personalizate în funcție de nevoile specifice ale afacerii dvs. Contactați-ne astăzi pentru a afla cum vă putem ajuta în procesul de modificare al sediului social sau profesional.MBV Tax Expert Consulting SRL

Mun. Bucuresti, Sector 3, Str. Turturelelor, Nr. 62, Et. 4, Ap. 4, Cladirea Decebal Tower. 

0771523576

office@mbvconsult.ro 

Website

Legal

Fiți mereu la curent cu noutățile!