Fonduri nerambursabile

Nu dispui de suficient capital de lucru? Poți opta pentru finanțarea afacerii cu ajutorul proiectelor de finanțare cu fonduri nerambursabile.

Ce sunt Fondurile nerambursabile?

Fondurile nerambursabile reprezintă sume de bani acordate de către Uniunea Europeană (UE), cu scopul de a sprijini antreprenorii în demararea proiectelor care se încadrează în obiectivele stabilite. Pentru a beneficia de aceste fonduri, trebuie să îndeplinești anumite criterii de eligibilitate și să parcurgi o serie de etape, conform regulamentelor stabilite.

Ce fel de proiecte pot fi finanțate prin fonduri nerambursabile?

Poți solicita fonduri nerambursabile pentru:

Inovare: Fondurile pot susține proiecte inovatoare, dezvoltarea de produse sau tehnologii noi.

Dezvoltare și extindere: Antreprenorii pot accesa fonduri pentru a-și dezvolta afacerea sau pentru a o extinde pe noi piețe.

Agricultură și procesare: Fondurile pot sprijini investițiile în agricultură, creșterea animalelor sau procesarea produselor alimentare.

IT și energie regenerabilă: Proiectele legate de tehnologie informațională sau de dezvoltarea surselor de energie regenerabilă pot beneficia de finanțare.

Digitalizare: Dacă ai o firmă care nu activează în IT, și ai nevoi ele fonduri pentru echipamente de lucru, software, licențe poți aplica pentru fonduri în cadrul unui proiect de fonduri nerambursabile pentru digitalizarea afacerilor etc.

Ce sunt criteriile de eligibilitate și care sunt acestea?

Criteriile de eligibilitate reprezintă condițiile pe care trebuie să le îndeplinească solicitantul pentru a accesa fondurile nerambursabile. Aceste criterii variază în funcție de programul de finanțare și de natura proiectului.

Fiecare proiect finanțat de Uniunea Europeană sau chiar la nivel național impune o serie de criterii pe care trebuie să le îndeplinești. Proiectele cu fonduri europene privesc și anumite obiective ale politicii europene, cum ar fi cele legate de sustenabilitate. De regulă, aceste criterii cuprind aspecte precum:

Vârsta: Unele programe de finanțare pot avea restricții de vârstă pentru beneficiari.

Domeniul de activitate: Fondurile pot fi alocate în funcție de sectorul economic sau de domeniul de interes (agricultură, tehnologie, cultură etc.).

Implementarea planului de afaceri: Solicitanții trebuie să prezinte un plan de afaceri coerent și fezabil.

Crearea de locuri de muncă: Proiectele pot fi evaluate și în funcție de impactul lor asupra ocupării forței de muncă.

De reținut: Pentru a beneficia de fonduri nerambursabile trebuie să îndeplinești cumulativ toate condițiile descrise în respectivul proiect. Cu ajutorul unui consultant, vei putea fi îndrumat în privința acestor aspecte și vei avea mai multă claritate în procesul de accesare a fondurilor nerambursabile. 

Sau mai eficient, achiziționează abonamentul Fonduri500 și beneficiezi de:
Informații actualizate despre fondurile europene disponibile.
Analiză personalizată a eligibilității.
Asistență pentru pregătirea cererilor de finanțare. 
Asistență pentru obținerea avizelor și autorizațiilor necesare. 
Consultanță personalizată.

Serviciul de consultanță FONDURI500 este o investiție inteligentă pentru orice companie care dorește să obțină finanțare europeană.

Obține acum finanțarea europeană potrivită de care ai nevoie pentru a-ți dezvolta afacerea!
Vezi mai multe detalii despre Fonduri500

Te poate interesa

Ultimile posturi din blog

Partenerii noștri