Redactare/Revizuire Contracte

Ce semnifică termenul de Contract ?

Contractul reprezintă acordul încheiat între două sau mai multe persoane, fizice sau juridice din care decurg anumite drepturi și obligații.


De ce fel de contracte are nevoie un antreprenor?

Indiferent că faci primii pași către antreprenoriat, sau ai deja o afacere, ai nevoie de contracte bine realizate.

Contract de comodat

Contractul de comodat reprezintă un act prin care o persoană fizică/juridică (numită comodant) dă spre folosință altei părți (numită comodatar) un anumit bun, fie el mobil sau imobil, cu obligația de a-l restitui după un anumit timp. În cazul în care contractul nu prevede altfel, contractul de comodat este cu titlu gratuit.

Poți avea nevoie de contract de comodat:

  • Pentru sediu social/punct de lucru
  • Pentru a putea folosi mașina personală în interesul firmei (cu deducerea cheltuielilor aferente)

Contract de închiriere

Contractul de închiriere, cunoscut și sub denumirea de contract de locațiune, este un acord prin care proprietarul (numit și locator) transferă dreptul de folosință al unui bun (cum ar fi un apartament, spațiu comercial, teren etc.) către chiriaș (numit și locatar) pentru o anumită perioadă de timp, în schimbul unei sume de bani numită chirie. Acest contract poate fi încheiat între o firmă și o persoană fizică sau între două persoane fizice. 

Când este necesar un contract de închiriere pentru firmă?

  1. Închirierea unui spațiu comercial sau birou:
  2. Închirierea unui depozit sau spațiu de producție:
  3. Închirierea unui vehicul sau echipament:
  4. Închirierea unui apartament pentru angajați (dacă angajezi de exemplu personal din Filipine)

Contract de mandat administrator

Contractul de mandat pentru administrator este un acord legal încheiat între o entitate (de exemplu, o firmă) și o persoană numită administrator. Acest contract stabilește drepturile, obligațiile și remunerația administratorului.

Poți avea nevoie de un contract de mandat dacă vrei să ai o firmă micro, dar nu vrei să angajezi.

Contract comercial (prestări servicii etc.)

Un contract comercial este un acord legal între două părți, fie ele persoane fizice sau companii, care reglementează relația lor comercială. Acest tip de contract are ca obiect comercializarea bunurilor sau serviciilor și stabilește drepturile și obligațiile fiecărei părți. Acest tip de contract este esențial pentru a stabili relațiile comerciale într-un mod clar și legal. Astfel, dacă ai o firmă este recomandat să ai contracte comerciale adecvate pentru a proteja interesele tale și ale partenerilor tăi de afaceri.

Vrei să te asiguri că ai contracte bine redactate, fără cusur? Specialiștii MBV sunt pregătiți să te ajute cu redactare/revizuire contracte: contract de comodat, contract de mandat administrator, contract de închiriere, contract de prestări servicii etc.

Te poate interesa

Ultimile posturi din blog

Partenerii noștri