Servicii PFI

Dacă desfășori o profesie liberală ai nevoie de autorizarea activității la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), ca PFI (persoană fizică independentă). Oferim servicii complete pentru PFI: înființare PFI, suspendare sau radiere, chiar și taxe și declarații fiscale.

Persoana Fizică Independentă (PFI) este o formă de organizare destinată celor care desfășoară profesii liberale

Profesiile liberale pot fi desfășurate în mod independent, în condițiile legii, prin organizarea ca PFI, sau se poate înființa un SRL. 


Important! Dacă desfășori o profesie liberală nu ai nevoie să te înregistrezi la Registrul Comerțului. Pentru a obține venituri ca liber profesionist, ai nevoie doar de autorizarea activității la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), ca PFI (persoană fizică independentă).


Cine poate fi PFI?

Orice persoană fizică se poate organiza ca PFI dacă desfășoară o profesie liberală. Pentru asta, trebuie să îndeplinească următoarele condiții cumulative:

Profesia să fie reglementată de un act normativ.

Să existe o autoritate publică sau un corp profesional care să verifice îndeplinirea condițiilor de desfășurare a profesiei, să elibereze autorizația și să o înscrie într-un registru (de exemplu: CECCAR, Colegiul Psihologilor din România, Ordinul Arhitecților din România, Colegiul Medicilor din România etc.).

Persoana care desfășoară activitatea să dețină o autorizație și/sau o legitimație de membru conform actului normativ prin care este reglementată profesia.

De exemplu: avocat, notar, medic, contabil, arhitect, auditor financiar, consultant fiscal, farmacist, mediator, practician în insolvență, sociolog, psiholog, traducător/interpret autorizat etc.

Contactează-ne

La MBV Consult te ajutăm
cu următoarele servicii dedicate PFI-urilor:

Înființare PFI

Suspendare PFI

Radiere PFI

Taxe și declarații PFI

Contact

Te poate interesa

Ultimile posturi din blog

Partenerii noștri